Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Τι είναι το παλιο-pc?

Ειναι μια προσπάθεια, να αποδείξει αυτό το blog ότι ενας παλιος υπολογιστής είναι χρήσιμος, ταχύτατος και δεν χρειάζεται πέταμα!!! Μπορείτε να τον δώσετε(εικονικά πάντα) στο παλιο-pc και να τον ανακατασκευάσει....κανοντας τον ανοιχτό σε όλες τις νέες τεχνολογίες και ταυτόχρονα ΤΑΧΥΤΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ!

Δουλεύοντας σε ενα εργαστήριο του τμήματος του Χημικού με αξιοθαύμαστα μπλιμπλίκια της δεκαετίας του 80, παρακαλούσα καθημερινά να δουλέψουν όλοι οι υπολογιστές(κατι 486 και πεντιουμ 1 στην καλύτερη των περιπτώσεων) αν όχι ολοι μαζί, τουλαχιστον ένας την φορα!

Αποφάσισα λοιπον μια μέρα να ψαξω πως γίνεται να μπορώ ταυτόχρονα να έχω και δισκέτα(!!!) και υποστηριξη usb ταυτόχρονα(μαγεία !!! ) χωρίς να ψάχνω για drivers...Γιατι μεχρι εκεινη την ημερα ανεβωκατεβαινα 2 ορόφους με μια δισκετα στο χέρι να βρω υπολογιστη να μεταφερω τα αρχεία μου σε ενα φλασακι...(εχασα τουλάχιστον 10 κιλά έτσι).

Μετα από ώρες αναζήτησης ανακαλυψα ότι δεν υπάρχουν drivers για φλασακια για τα παραθυρα 95,98 και αν υπήρχαν, δεν υπηρχαν για το δικό μου...

Ετσι αποφάσισα ότι τελικά είμαι χοντρος και ότι πρέπει να χάσω και αλλα κιλά στα σκαλιά του Χημικού(πάνω-κάτω). KAI Πάνω που ημουν έτοιμος να γίνω μοντέλο απο την πολύ γυμναστική... ανακαλυψα τα linux...καπου εκει αποφάσισα να μην αφήσω και άλλο κόσμο να αδυνατίσει!!



2 σχόλια:

valentin είπε...

Πολύ ωραίο και πολλά υποσχόμενο μπλογκ. Περιμένουμε συμβουλές και προτάσεις και για μας τους μη-ειδικούς που μας αρέσει να πειραματιζόμαστε.

ανορθόγραφους χαιρετισμούς

mrpc είπε...

Καλή αρχή!
Ρίξε και μια ματιά σε αυτό:
http://news.pramnos.net/story58-2503.html